USEIN KYSYTTYÄ

Kuinka otan yhteyttä AuraLuxukseen?

Lähetä sähköpostia osoitteeseen auraluxus@gmail.com ja meidän asiakaspalvelutiimimme auttaa mielellään kysymyksissä, huolissa ja murheissa 24 tunnin sisällä!

Toimitatteko Suomen ulkopuolelle?

Emme toimita toistaiseksi

Mistä te toimitatte tuotteet?

Lähetämme tuotteet Hong Kongista.

Voinko vaihtaa tai peruuttaa tilaukseni?

Pyrimme käsittelemään tilaukset mahdollisimman nopeasti, mutta sinun on kuitenkin tehtävä mahdolliset muutokset/peruutukset 12 tunnin kuluessa tilauksen tekemisestä. Kaikki pyynnöt tämän jälkeen hylätään. Voit palauttaa tilauksesi hyvityksen saamiseksi, kun olet vastaanottanut ne.

Mitä maksuvaihtoehtoja teillä on?

Hyväksymme (VISA, Mastercard, AMEX) maksutapoja

Milloin tilaustani käsitellään?

Kaikki tilaukset käsitellään ja lähetetään varastostamme. Suosittelemme varaamaan ylimääräistä aikaa tilausten käsittelyä varten lomien ja alennuskampanjoiden aikana. Käsittelemme tilauksia maanantaista perjantaihin. Tilaukset käsitellään 1-3 arkipäivän kuluessa tilauksen tekopäivästä ja lähetetään seuraavana päivänä käsittelypäivän jälkeen. Huomioi, ettemme lähetä tilauksia viikonloppuisin

Kuinka pitkä toimitusaika on?

Korkean kysynnän vuoksi toimituksessa kestää 2-3 viikkoa, jopa 4 viikkoakin

Mitä, jos tilaus ei ole saapunut?

Jos tilaus ei ole saapunut 30 päivän kuluttua lähetettyämme varastostamme, olet oikeutettu kokonaiseen hyvitykseen

Ota yhteyttä osoitteeseen auraluxus@gmail.com, niin käsittelemme tilanteen

Kuuluuko minun maksaa tullimaksuja yms.?

Verkkokaupassa näytetyt hinnat ovat lopulliset ja asiakkaan ei tarvitse murehtia lisäkuluista. Me hoidamme kaikki tarpeellisen tilauksen jälkeen ja asiakkaan harteille jää hakea lähetys/lähetykset, kun ne saapuvat asiakkaan kirjoittamaan postitoimipaikkaan. Ongelmatilanteissa, ota viipymättä yhteyttä meihin

Kuinka palautan tuotteen?

Lähetä sähköpostia meille, niin käynnistämme palautusprosessin

Mitä, jos tuote/tuotteet, jotka sain, ovat väärät/rikki/vioittunut?

Ole hyvä ja ota yhteyttä meihin, jos olet saanut väärän, puuttuvan tai viallisen tuotteen. Liitä mukaan tilausnumerosi, valokuvia/videoita tuotteista ja kaikki asiaan liittyvät viitteet heti paketin vastaanottamisen jälkeen. Teemme parhaamme ratkaistaksemme tapauksesi mahdollisimman pian.

Milloin hyvitys maksetaan?

Kaikki hyvitykset palautetaan alkuperäiselle maksuvälineelle. Jos maksoit luotto- tai pankkikortilla, hyvitykset lähetetään kortin myöntävälle pankille 7-10 arkipäivän kuluessa palautetun tuotteen vastaanottamisesta tai peruutuspyynnöstä. Ota tarvittaessa yhteyttä kortin myöntävään pankkiin, jos sinulla on kysyttävää hyvityksen kirjautumisesta tilillesi. Hyvityksen kirjautumiseen tilillesi saattaa kestää jonkin aikaa.